kiertoilmatakat

kiertoilmatakka on nykyaikaa ja yksilöllisyyttä

Kuva kiertoilmatakan toimintaperiaatteesta

Kiertoilmatakalla lämmitetään ilmaa. Se tasaa huoneilman lämpötiloja ja pitää myös lattiapinnat lämpöisinä, myös korkeissa huonetiloissa. Lämpö varastoituu talon ulkoseiniin, väliseiniin, alapohjaan ja yläpohjaan. Tämä on ylivoimainen etu etenkin kivitaloissa.

Kiertoilmalämmityksellä toimivat takat jakavat takan lämmön nopeasti ja laajalle koko huonetilaan. Kaasutiiviiden luukkujen ja uuden palotekniikan avulla kiertoilmatakan voi portaattomasti säätää tuottamaan halutun verran lämpöä tehoalueessa 1-20 kW/tunti.

Kiertoilmatakat palavat hienolla liekillä yhdellä pesällisellä jopa 6 tuntia ja poltettaessa puristettuja turvebrikettejä paloajat voivat olla yli 10 tuntia yhdellä täytöllä. Kiertoilmatakalla lämmitettäessä ei lämpöä tarvitse odotella tuntitolkulla, vaan se antaa lämmön heti kun sitä tarvitaan, jo noin viiden minuutin polton jälkeen. Tämä on verraton etu mm. vapaa-ajan asunnossa.

Uudisrakentajan kannattaa tehdä tulisija heti kun lämpöeristeet on asennettu. Tulisijalla voidaan kuivattaa rakenteita ja pitää peruslämpöä yllä.

Tulisijan lopullinen pinta voidaan tehdä myöhemmin muiden viimeistelytöiden yhteydessä.

kiertoilmatakan voi rakentaa helposti jopa itse

Kuvassa kiertoilmatakka

Mallistostamme löytyy erinäköisiä ja -kokoisia takkasydämiä joiden palotekninen osaaminen on tehty valmiiksi tehtaalla. Valmis takkasydän liitetään liitinputkella hormiin, jonka jälkeen takka on käyttökunnossa. Takan kuoren voit tehdä helposti esim. kevytsoraharkosta, Siporexista, tiilestä tai kivilevystä. Sinä päätät miltä takkasi näyttää.

Kiertoilmatakan kokonaiskustannukset ovat yleensä edullisemmat kuin varaavan takan. Voit saada näyttävän ja tehokkaan kiertoilmatakan tarvikkeet alle tuhannella eurolla. Parhaimmillaan hienoissa kiertoilmatakoissa tuli näkyy kahteen tai kolmeen suuntaan ja ne on varustettu hissiluukulla.

kiertoilmatakan hyödyt

  • Kiertoilmatakasta saa lämpöä nopeasti ja tehokkaasti varaavaan takkaan verrattuna.
  • Kiertoilmatakalla on pitkät paloajat ja siitä voi nauttia vaikka koko illan.
  • Kiertoilmatakan portaattoman tehonsäädön ansiosta voi tulen ääressä tunnelmoida pidempiäkin aikoja kuumentamatta huoneilmaa liikaa.